YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF AÇILMASI KOMİSYON KARAR TUTANAĞI

BAĞARASI HÜRRİYET ORTAOKULU 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL EĞİTİMİ AĞIRLIKLI SINIF KOMİSYON TOPLANTI TUTANAĞI

04.08.2023 76

2023-2024 Eğitim öğretim yılında okulumuzda Yabancı Dil Eğitimi Ağırlıklı Sınıf açılması için Yılsonu Öğretmenler Kurulunda görüşmeler yapılmış ve okulumuzda Yabancı Dil Eğitim Ağırlıklı Sınıf olarak 1 şube açılmasına karar verilmiştir. Yabancı Dil Eğitimi Ağırlıklı Sınıf kararı Talim Terbiye Kurulunun 23.12.2021 tarihli ve 49 sayılı kararının 7.maddesi doğrultusunda alınmıştır.

KARARIN UYGULANMASI

1) Talim Terbiye Kurulunun 23.12.2021 tarihli ve 49 sayılı kararının 7.maddesinde bulunan "Bu uygulamayı yapan okullarda öğrenciler hazır bulunuşluk seviyesi dikkate alınarak seçilmelidir." İbaresi gereğince öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini ölçmek için sınav uygulaması yapılacaktır.

2) Uygulanacak olan sınavda İngilizce  dersinden sorumlu olacaklardır.

3) Öğrencilere uygulanacak olan hazırbulunuşluk sınavının tarihi 05 Eylül 2023 Saat 10:30 olarak belirlenmiştir. Ancak herhangi bir olağanüstü durumda sınav tarihi değiştirilerek komisyon tarafından https://bagarasihurriyetortaokulu.meb.k12.tr/) adresinden, okul panosundan ve okulun diğer sosyal mecraları üzerinden duyurulacaktır.

4) Sınav tek oturum şeklinde yapılacaktır. Herhangi bir mazeretten dolayı sınava katılamayan öğrencilere telafi sınavı yapılmayacaktır.

5) Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin velileri 25. 08.2023 tarihine kadar okula gelerek okul idaresine dilekçe vererek sınava başvuruda bulunacaklardır. Olağanüstü durumlarda sınava kayıt tarihi uzatılabilecektir.

6) Yukarıda belirtilen kayıt tarihi içerisinde kaydını yaptıran öğrenciler sınava katılacaklardır.

7) Sınava kayıt yaptırabilmek için öğrencinin okulumuzun kayıt bölgesinde bulunması gerekmektedir.

8) Sınavı kazanmasına rağmen okula kayıt yaptırmayan öğrencinin yerine yedek listedeki ilk öğrenciden başlamak suretiyle öğrenci kaydı alınacaktır.

9) Sınavda dört yanlış bir doğruyu götürecek şekilde puanlama yapılacaktır.

10) Sınav başladıktan sonra, İlk 15 dakika geç gelen öğrenciler sınava alınacaktır. 15 dakika sonra kapılar kapatılacak ve öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.

11) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Yabancı Dil Eğitimi Ağırlıklı Sınıf , bir sınıf olacaktır ve sayı olarak 20 asil 4 yedek öğrenciden oluşacaktır. Herhangi bir sebeple kayıt olmayan yada nakil giden öğrenciler yerine yedek öğrencilerden kayıt yapılacaktır.

12) Yabancı dil eğitim ağırlıklı sınıfta Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenen haftalık ders çizelgeleri uygulamasında bulunan 7.madde uygulanacaktır.

13) Sınav uygulaması okulumuz öğretmenleri tarafından yapılacaktır.

14) Öğrenciler sınava gelirken yanlarında kimlik belgesi, kalem, silgi bulundurmaları gerekecektir.

15) Sınav sonrası Sınav kitapçıkları ve optik formlar öğrencilerden toplanacaktır.

16) Sınav şartnamesi okulumuzun https://bagarasihurriyetortaokulu.meb.k12.tr bağlantılı internet adresinden ve okul panosundan yayınlanacaktır. Sınav ile ilgili yapılacak olan bütün duyurular okulumuzun internet sayfasından yayınlanacaktır.

17) Yukarıda bulunan bütün maddeler aşağıda isimleri mevcut olan Yabancı Dil Eğitimi Ağırlıklı Sınıfı karar komisyonu üyeleri tarafından 14.07.2023 tarihinde saat 11:30 da yapılan toplantıda alınmış olup kararların uygulaması yine aynı komisyon üyeleri tarafından yapılacaktır.

Tevfik GÖNİ                           İsmail BAL                                                                     Rahime Korkmaz KARAKAŞ

Okul Müdürü                      Müdür Yardımcısı                                                                    İngilizce Öğretmeni

Fatma IŞIK                                 Hande KEFELİ                                                   Gamze Sadıka KAR

İngilizce Öğretmeni                      İngilizce Öğretmeni                                                 İngilizce Öğretmeni